Palačinka se skořicovým tvarohem a grilovanými jablky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Palačinka se skořicovým tvarohem a grilovanými jablky

Autor: Avokádo

Palačinky

ml mléka 600
g hladké mouky 250
g másla 50
vejce 4
Alpská sůl s jódem Avokádo špetka

Drobenka

máslo 100 g
cukr moučka 100 g
polohrubá mouka 200 g

Náplň

jablka 4
máslo 3 lžíce
tvaroh 1 kg
Skořice mletá Avokádo 4 lžičky
moučkový cukr podle chuti

Tvaroh ochuťte cukrem a mletou skořicí. Jablka nakrájejte na silnější plátky a opečte na grilu. Až ztmavnou a začnou karamelově vonět, vsypejte je do misky. Hned k nim přidejte 3 lžíce másla, trochu cukru a skořice a zprudka promíchejte. Máslo se rozpustí a kolem jablíček udělá příjemnou omáčku.

Drobenku připravte smícháním všech surovin. Nasypejte ji do zapékací misky a zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C, dozlatova. Poté ji nechejte vychladnout a je připravena k použití.

Palačinku namažte skořicovým tvarohem, na něj naskládejte grilovaná jablka s trochou omáčky. Posypejte drobenkou. Zamotejte.

Palačinku pocukrujte a ozdobte meduňkovými lístky.

Ohodnoťte recept