Zvěřinu omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky (srnčí svíčkovou necháme vcelku). Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky.
100 g bůčku a sádlo rozpustíme v hrnci na mírném ohni, poté na tomto tuku osmažíme maso. Přidáme cibuli, česnek, zeleninu a sušené houby. Vše dochutíme solí, pepřem a přidáme malé množství koření. Vaříme doměkka asi 1 hodinu, pokud je to nutné, podlijeme vínem nebo vývarem. Na konci dušení přidáme spařená játra a housku a ještě chvilku povaříme. Vše necháme odležet na chladném místě.
Svíčkovou oddělíme od hmoty a nakrájíme na kostky. Zbytek směsi třikrát pomeleme. Následně přidáme nakrájenou svíčkovou, vejce a brandy. Vytvoříme jednotnou hmotu a dochutíme solí a pepřem.
Zbytek plátků bůčku vložíme na plech s vyšším okrajem a doplníme masovou směsí. Plech pečlivě zabalíme do potravinářské fólie a následně do alobalu. Paštiku pečeme 1 hodinu ve vodní lázni při teplotě 140 °C.
Po vychlazení paštiku nakrájíme a ozdobíme nakládanými hruškami. Podáváme se strouhaným křenem a brusinkami.