Kam na vánoční trhy
Hledáte tipy, kam letos vyrazit na adventní a vánoční trhy? Podívejte se, kde budou právě u vás, v tomto kalendáři akcí.
Více na webu...
Proč jíme na svatého Martina husu?
Zajímalo vás někdy, odkud se vzala tradice Svatomartinské husy? Přečtěte si legendu o tomto světci a proč na jeho oslavu jíme právě husu v článku pod odkazem.
Více na webu...
Šípek - superhrdina podzimu
Šípek do čaje nebo marmelády je klasika. Víte ale, na co všechno se dá ještě využít?
Více na webu...
Školní svačiny v čase
Nový školní rok je tu. Zavzpomínejte na své školní dny v tomto ohlédnutí za proměnou školních svačinek v čase.
Více na webu...
KDE SE VZALO GRILOVÁNÍ?
Teplé večery lákají milovníky masa ke grilům. Jaká je historie grilování a odkud pochází slovo barbecue?
Více na webu...
GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY 2025
Milovníci dobrého jídla si i letos přijdou na své – po celé ČR proběhne přes 100 gastro akcí. Stačí si jen vybrat a vyrazit za chutěmi pod širé nebe!
Více na webu...
NETRADIČNÍ VELIKONOČNÍ INSPIRACE
Zapomeňte na samolepky a barvy z drogerie – inspirujte se technikami z celého světa a využijte to, co máte doma. Prohlédněte si fotogalerii a vytvořte originální velikonoční kraslice!
Více na webu...
MICROGREENS I U VÁS DOMA
Vypěstovat si malé rostlinky plné vitamínů a minerálů je snadné i v zimě – stačí semínka, voda a okenní parapet. Vyzkoušejte si vytvořit domácí minizahrádku i vy!
Více na webu...
Na zdraví!
Řekli jste si: „Dám si suchý únor?“ Co si dát místo sklenky červeného? Nadupaný citrusový horký drink se skořicí a hřebíčkem. A místo citrónu zkuste třeba Yuzu.
Více na webu...
Novoroční restart
Povánoční očista organismu je již tradicí a lednové předsevzetí přímo vybízí k novému startu. Přes svátky jsme odpočívali, ale také jsme si dopřáli hodně, a to nejen dárků. Podívejme se na novoroční detox krok za krokem.
Více na webu...
Vánoční speciál
Vánoční číslo časopisu Apetit je již v prodeji. Navíc obsahuje směs koření Avokádo na svařené víno, které vám může zpříjemnit čekání na Ježíška.
Více na webu...
Vše o perníčku
Perníček, symbol českých Vánoc, má kořeny ve středověku, kdy byl díky medu a exotickému koření vzácnou pochoutkou. O perníčku, stejně jako o víně, se říká, že čím je starší, tím je lepší.
Více na webu...