ROMAN STAŠA
Vítěz soutěže MasterChef Česko 2020 si získal srdce diváků nejen svým kulinářským talentem. Původně kondiční trenér a juniorský hokejový reprezentant se postupně etabloval jako profesionální kuchař známý svým osobitým pojetím vaření.
Celý článek >
Zpátky do školy, zpátky ke svačinkám
Začátek školního roku s sebou přináší nové rozvrhy, ranní shon, domácí úkoly, a taky každodenní otázku: co dát dětem ke svačině?
Celý článek >
GRILUJTE JAKO MASTERCHEF!
Roman Staša vám v sérii Avokádo na grilu ukáže jednoduché tipy a vychytávky pro dokonalou českou krkovičku.
Video >
Grilování bez hranic
Grilování už dávno není jen otázkou letních večerů a šťavnatého steaku. Stává se rituálem, zážitkem a cestou kolem světa – přímo z vlastní zahrady nebo balkonu. Ať už patříte mezi milovníky klasiky, nebo hledáte inspiraci mimo svět masa, moderní grilování má co nabídnout – techniky, chutě a suroviny, které vás překvapí.
Celý článek >
KVĚTINY NA TALÍŘI
Květiny tvoří součást našeho jídelníčku již tisíce let. Čínští kuchaři experimentovali s jedlými květy už kolem roku 3000 př. n. l. a Římané používali fialky, růže a levanduli ve svých pokrmech a esencích. Tato praxe je živá dodnes a stále více restaurací využívá okvětní lístky k přidání jedinečné chuti a vzhledu.
Celý článek >
VELIKONOČNÍ TRADICE A ZVYKY
Velikonoce jsou jedním z nejvýznamnějších svátků, které spojují křesťanské tradice s oslavou jara. Zatímco věřící si připomínají vzkříšení Ježíše Krista, pro mnohé jsou Velikonoce spojené hlavně s lidovými zvyky – pomlázkou, koledou, zdobenými vejci a tradičními pochoutkami. Víte ale, jak se Velikonoce slaví v různých koutech světa?
Celý článek >
PROBUĎTE TĚLO PO ZIMĚ!
Jak se zbavit jarní únavy? Pomůže vám správná strava a kouzlo koření!
Celý článek >
Gastronomický rok 2025 - klíčové trendy
Co se bude objevovat na našich talířích a ve sklenicích? Více bylinek, méně masa, větší důraz na fermentaci, nové ingredience, preference nealkoholických koktejlů a umělá inteligence – to jsou hlavní témata, která ovlivní kulinářský svět v příštím roce.
Celý článek >
Tříkrálové trio
Tříkrálové svátky jsou spojeny s gastronomickými tradicemi, které symbolizují hojnost a štěstí, včetně sladkých pečiv a vydatných pokrmů. Podívejte se na některé tipy!
Celý článek >
Alena Kolaříková (Elly) alias Bohyně kuchyně
Známa česká foodblogerka a autorka Božských kuchařek inspiruje recepty a tipy na vaření i rodinný
život.
Celý článek >
KOŘENÍ: TIP NA DEKORACE
Věděli jste, že koření nejen provoní domov, ale dodá i vánoční dekoraci přírodní a útulný nádech?
Celý článek >
Omeleta se sýrem Raclette
Podívejte se na další tip od Romana Staši. Tentokrát na vydatnou snídani, která vás zasytí, dodá vám dostatek energie na celý den a výborně chutná. Jak sám Roman říká, ještě nikdo nevymyslel lepší kombinaci k vajíčkům, než je sýr a slanina. A příprava vám nezabere moc času.
Video >