Omytou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na 8 medailonků. Maso lehce naklepeme, naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin, a necháme několik hodin odležet v lednici.
V míse ušleháme bílky na hustou pěnu. Do pěny postupně přimícháme prosátý cukr a mouku. Vzniklé těsto osolíme a přidáme oříšky. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme palačinky.
Na druhé pánvi přivedeme k varu cukr s 1/3 šálku vody. Když zhoustne na sirup, přidáme med a třešňovici, následně třešně bez pecek (mohou být i mražené) a zelený pepř. Vše vaříme několik minut a necháme odležet.
Maso vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut po každé straně na pánvi nebo grilu.
Takto připravené medailonky uložíme na talíř a zalijeme horkou třešňovou omáčkou. Podáváme s palačinkami.