Srnčí medailonky s palačinkami a třešňovou omáčkou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Srnčí medailonky s palačinkami a třešňovou omáčkou

Autor: Avokádo ID receptu: 115
Marinování svíčkové je klíčem k dosažení křehkého a chutného masa. Tento recept spojuje šťavnaté medailonky s třešňovou omáčkou a palačinkami, což vytváří skvélé spojení sladkých a slaných chutí, ideální pro slavnostní příležitosti.

Suroviny

srnčí svíčková 800 g

Marináda

kořenicí směs Divočina Avokádo 3 lžičky
jalovec celý Avokádo 6 kuliček
olivový olej 5 lžic
jemně nasekané stroužky česneku 2 ks

Palačinky

mleté piniové oříšky 1 lžíce
moučkový cukr 2 lžíce
bílky 5 ks
hladká mouka 100 g
olivový olej na smažení
alpská sůl s jódem Avokádo špetka

Omáčka

cukr 50 g
med 2 lžíce
třešňovice 50 ml
třešně 100 g
nakládaný zelený pepř 1 lžíce

Omytou a očištěnou svíčkovou nakrájíme na 8 medailonků. Maso lehce naklepeme, naložíme do marinády, kterou jsme si předtím připravili z výše uvedených surovin, a necháme několik hodin odležet v lednici.

V míse ušleháme bílky na hustou pěnu. Do pěny postupně přimícháme prosátý cukr a mouku. Vzniklé těsto osolíme a přidáme oříšky. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme palačinky.

Na druhé pánvi přivedeme k varu cukr s 1/3 šálku vody. Když zhoustne na sirup, přidáme med a třešňovici, následně třešně bez pecek (mohou být i mražené) a zelený pepř. Vše vaříme několik minut a necháme odležet.

Maso vyjmeme z marinády a osmažíme asi 5 minut po každé straně na pánvi nebo grilu.

Takto připravené medailonky uložíme na talíř a zalijeme horkou třešňovou omáčkou. Podáváme s palačinkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural