Srnčí panenka s hříbky a borůvkovou omáčkou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Srnčí panenka s hříbky a borůvkovou omáčkou

Autor: Avokádo ID receptu: 116
Nebojte se kombinovat maso, houby a ovoce. Srnčí panenka s jemnými křupavými hříbky a borůvkovou omáčkou k tomu – to si zamilujete. Jen ji marinujte alespoň 12 hodin předem.

Suroviny

vařené hřiby 100 g
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
pepř černý mletý Avokádo špetka
olivový olej 50 ml
česnek sušený Avokádo ½ lžičky
tymián Avokádo ½ lžičky
srnčí panenka (každá cca asi 160 g) 4 ks
čerstvé nebo mražené borůvky 100 g
becherovka 50 ml
med 1 lžíce
cukr 1 lžíce
cibule 1 ks

Marináda

olej 200 ml
červené víno 50 ml
kořenicí směs Divočina Avokádo 3 lžičky
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer polovina

Očištěnou a omytou svíčkovou naložíme do marinády, kterou si připravíme z oleje, kořenicí směsi, vína a nahrubo nastrouhané zeleniny. Vše necháme asi 12 hodin odležet v lednici.

V hrnci přivedeme k varu 1/3 šálku vody s cukrem. Jakmile vznikne sirup, přidáme Becherovku a po chvíli borůvky. Vše krátce vaříme. Dbáme na to, aby borůvky zachovaly svůj původní tvar. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, přidáme lžičku medu.

Na horkém olivovém oleji osmahneme cibuli a hřiby nakrájené na plátky. Vše dochutíme tymiánem, česnekem, solí a pepřem.

Vyjmeme maso z marinády a pečeme na grilu (nebo smažíme na grilovací pánvi) asi 10 minut, tak aby maso zůstalo ve středu růžové.

Plátky srnčí panenky podáváme s křupavými houbami a teplou borůvkovou omáčkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural