Šťávnaté kuře se zeleninou

Šťávnaté kuře se zeleninou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Šťávnaté kuře se zeleninou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 137
Tento recept na šťavnaté kuře se zeleninou je ideální volbou pro rychlou, ale chutnou večeři. Spojení kořeněného masa, křupavé zeleniny a čerstvého koriandru vytvoří harmonickou chuť, která si získá každého. Pastva pro oči i pro mlsný jazýček.

Suroviny

cibule červená 1 ks
sterilovaná mini kukuřice 120 g
kuřecí prsa 2 ks
paprika zelená 1 ks
paprika červená 1 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
koriandr čerstvý podle chuti
kořenicí směs Gyros-Kebab Avokádo 2 lžíce

Kuře nakrájíme na tenké proužky, aby se rychle a rovnoměrně propeklo. Potřeme je olejem a důkladně promícháme s kořenicí směsí gyros-kebab.

Necháme chvíli marinovat, aby maso nasáklo všechny chutě. Poté ho osmahneme na rozpálené pánvi dozlatova, dokud nebude krásně šťavnaté a propečené.

Mezitím očistíme papriky, odstraníme semínka a nakrájíme je na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Na druhé pánvi zahřejeme trochu oleje a přidáme papriky, cibuli a kukuřici. Smažíme do měkka, ale tak, aby zelenina stále zůstala křupavá a zachovala si svou barvu.

Tento krok je důležitý, protože zelenina dodá pokrmu svěžest a kontrast k šťavnatému masu.

Jakmile je zelenina hotová, přidáme zpět osmažené kuře. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí. Na závěr přimícháme čerstvě nasekaný koriandr, který pokrmu dodá osvěžující a aromatickou chuť.

Pokrm podáváme s jemnou česnekovou nebo rajčatovou omáčkou, která skvěle doplní chuť kuřete a zeleniny, a rýží, která nasaje všechny šťávy.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural