Bramboračka s houbami
Autor: Avokádo
ID receptu: 152
Pokud máte zásobu sušených hub, můžete si bramboračkou provonět byt kdykoliv během roku. Tento tradiční český pokrm v sobě spojuje jednoduchost a intenzivní chuť. Díky sušeným houbám získává polévka bohatou vůni.
Suroviny
máslo
50
g
česnek
1
stroužek
mrkev
1
ks
olej
na restování
alpská sůl s jódem Avokádo
podle chuti
brambory
200
g
cibule
1
ks
hladká mouka
50
g
celer
kousek
voda nebo zeleninový vývar
1
l
sušené houby
5
g
petržel
1
ks
paprika sladká mletá Avokádo
špetka
kořenicí směs Houbové koření Avokádo
špetka
majoránka Avokádo
podle chuti
Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na malé kostičky, houby namočíme.
Na oleji restujeme nejdříve zeleninu, po chvilce přidáme cibuli a máslo. K zelenině přidáme špetku mleté papriky a zalijeme horkou vodou nebo vývarem.
Vložíme oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory, pokrájené houby a okořeníme houbovým hořením.
Pomalu vaříme, až jsou brambory poloměkké.
V hrnci si připravíme jíšku (rozpustíme máslo a rozmícháme v něm hladkou mouku), přidáme ji do polévky na zahuštění, dovaříme a ochutíme majoránkou a solí.