Bramboračka s houbami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Bramboračka s houbami

Autor: Avokádo ID receptu: 152
Pokud máte zásobu sušených hub, můžete si bramboračkou provonět byt kdykoliv během roku. Tento tradiční český pokrm v sobě spojuje jednoduchost a intenzivní chuť. Díky sušeným houbám získává polévka bohatou vůni.

Suroviny

máslo 50 g
česnek 1 stroužek
mrkev 1 ks
olej na restování
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
brambory 200 g
cibule 1 ks
hladká mouka 50 g
celer kousek
voda nebo zeleninový vývar 1 l
sušené houby 5 g
petržel 1 ks
paprika sladká mletá Avokádo špetka
kořenicí směs Houbové koření Avokádo špetka
majoránka Avokádo podle chuti

Cibuli nakrájíme nadrobno, zeleninu na malé kostičky, houby namočíme.

Na oleji restujeme nejdříve zeleninu, po chvilce přidáme cibuli a máslo. K zelenině přidáme špetku mleté papriky a zalijeme horkou vodou nebo vývarem.

Vložíme oloupané a na kostky nakrájené syrové brambory, pokrájené houby a okořeníme houbovým hořením.

Pomalu vaříme, až jsou brambory poloměkké.

V hrnci si připravíme jíšku (rozpustíme máslo a rozmícháme v něm hladkou mouku), přidáme ji do polévky na zahuštění, dovaříme a ochutíme majoránkou a solí.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural