Med zahřejeme s máslem, cukrem a kořenicí směsí. Smícháme s moukou, vejcem a sodou a vypracujeme těsto. Necháme vychladnout cca 30 minut.
Z těsta vyválíme plát o tloušťce 0,5 cm, vykrajujeme různé tvary a pečeme v dobře vyhřáté troubě cca 10 minut při teplotě 170 °C.
Na polevu si v míse utřeme bílek s cukrem, přidáme pár kapek citronu a solamyl.
Poleva nesmí z vařečky stékat, ale vláčně odpadávat. Pokud je příliš tekutá, obsah vratíme zpět do mísy a přidáme cukr, zamícháme a znovu zkusíme.
Až budeme zdobit, na zkoušku si můžeme udělat pár teček na papír a pokud se neslijí dohromady, je to v pořádku.
Perníčky můžeme zdobit sáčkem, který naplníme polevou, uzavřeme gumičkou a špičku ustřihneme podle potřeby.