Perník se švestkovými povidly

Autor: Avokádo
Počet porcí: 10-12
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Perník se švestkovými povidly

Autor: Avokádo ID receptu: 158
Hledáte snadný a přitom lahodný dezert, který osloví každého? Zkuste litý perník s povidly a polevou, který kombinuje jemnou kořeněnou chuť perníkového těsta, sladkost povidel a krémovou čokoládovou polevu. Tento dezert je ideální volbou na slavnostní stůl, ale klidně si jej můžete upéct kdykoliv.

Potřebujete

cukr 250 g
vejce 2 ks
mléko 1 sklenice
margarin 125 g
kakao 3 lžíce
jedlá soda 1 lžička
polohrubá mouka 400 g
sušené ovoce podle chuti
čokoládová poleva podle chuti
švestková povidla 5 lžic
kořenicí směs Perník Avokádo 4 lžičky

Margarín rozpustíme a necháme vychladnout. Vejce utřeme s cukrem, přidáme mléko, kakao a nakonec mouku smíchanou se sodou a kořením.

Vlijeme margarín a promícháme. Přidáme vaše sušené ovoce podle chuti.

Těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme cca 1 hodinu při teplotě 160-170 °C.

Perník necháme vychladnout, podélně rozřízneme, potřeme povidly, slepíme obě poloviny a polijeme polevou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural