Pikantní salát Caesar s kuřecím masem a parmazánem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Saláty a zálivky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Pikantní salát Caesar s kuřecím masem a parmazánem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

kuřecí prsa 400 g
římský salát 1 hlávka
rozmačkaný stroužek česneku 1
toastový chléb bez kůrky nakrájený na kostky 4 plátky
strouhaný parmazán 4 lžíce

Marináda

olivový olej 4 lžíce
kořenící směs Kuře pečené Avokádo 1 balení směsi

Zálivka

Salátové koření Mlýnek Avokádo
citrónová šťáva podle chuti
strouhaný parmezán 1 lžíce
ocet 1 lžíce
majonéza 2 lžíce
nasekané filety z ančoviček 1 lžíce
rozdrcený stroužek česneku 1
případně vývar k ředění omáčky

Omytá a očištěná kuřecí prsíčka naložíme do marinády, kterou jsme si předem z výše uvedených surovin připravili a necháme 4-6 hodin odležet v chladničce.

Všechny ingredience pro přípravu zálivky důkladně promícháme (nejlépe v uzavřené nádobě), dochutíme salátovým kořením a necháme vychladit.

Naložené maso opečeme na grilu nebo pánvi. Na oleji osmahneme kostky toastového chleba dozlatova, před dokončením přidáme česnek. Dáme pozor, aby se nespálil, jinak zhořkne.

Listy salátu položíme na talíře, přidáme na plátky nakrájená kuřecí prsa, zalijeme zálivkou a posypeme česnekovými krutony.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural