Francouzská cibulačka s toasty a sýrem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Francouzská cibulačka s toasty a sýrem

Autor: Avokádo ID receptu: 169
Francouzská cibulačka je oblíbená pro svou bohatou chuť, která se skládá z karamelizované cibule, vývaru a výrazného tymiánu. Opečené toasty se sýrem dodají pokrmu křupavý kontrast, který dokonale ladí s jemnou polévkou. Každé sousto je plné syté, lahodné chuti, která vás přenese přímo do srdce Francie.

Suroviny

bageta 1 ks
hořčice plnotučná Avokádo 1 lžíce
hovězí vývar 1 l
máslo 2 lžíce
česnek sušený Avokádo 1 lžička
tymián Avokádo 1 lžíce
bílé víno 200 ml
cibule nakrájená na kolečka 6 ks
hnědý cukr 2 lžičky
strouhaný sýr gruyère nebo parmazán 100 g

V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, posypeme hnědým cukrem a česnekem a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, až bude cibule zlatohnědá.

Potom přidáme vývar a víno a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.

Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni dalších 30 minut.

Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme je na pánvi nejpreve z jedné strany, po obrácení je potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Opékáme, dokud se sýr neroztaví.

Polévku nalijeme do talířů, na vršek uložíme toast a okamžitě podáváme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural