Francouzská cibulačka s toasty a sýrem
Autor: Avokádo
ID receptu: 169
Francouzská cibulačka je oblíbená pro svou bohatou chuť, která se skládá z karamelizované cibule, vývaru a výrazného tymiánu. Opečené toasty se sýrem dodají pokrmu křupavý kontrast, který dokonale ladí s jemnou polévkou. Každé sousto je plné syté, lahodné chuti, která vás přenese přímo do srdce Francie.
Suroviny
bageta
1
ks
hořčice plnotučná Avokádo
1
lžíce
hovězí vývar
1
l
máslo
2
lžíce
česnek sušený Avokádo
1
lžička
tymián Avokádo
1
lžíce
bílé víno
200
ml
cibule nakrájená na kolečka
6
ks
hnědý cukr
2
lžičky
strouhaný sýr gruyère nebo parmazán
100
g
V kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme cibuli, posypeme hnědým cukrem a česnekem a dusíme na mírném ohni cca 30 minut, až bude cibule zlatohnědá.
Potom přidáme vývar a víno a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni dalších 30 minut.
Bagetu nakrájíme na plátky, opečeme je na pánvi nejpreve z jedné strany, po obrácení je potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem. Opékáme, dokud se sýr neroztaví.
Polévku nalijeme do talířů, na vršek uložíme toast a okamžitě podáváme.