Thajská polévka s kuřecím masem
Autor: Avokádo
ID receptu: 178
Pestrá a voňavá thajská polévka s krevetami, plná exotických chutí a koření, přinese na vaši párty pravý nádech Asie. Její svěží kombinace kokosového mléka, limetky, koriandru a jemné pálivosti rozproudí atmosféru každého setkání.
Suroviny
kořenicí směs Čína Avokádo
1
lžíce
kuřecí prsa
200
g
česnek
1
stroužek
máslo
podle chuti
slepičí vývar
800
ml
kokosové mléko
200
ml
mrkev
1
ks
čerstvý koriandr
snítka
šťáva z limetky
2
lžíce
nastrouhaný čerstvý zázvor
1
lžička
citrónová tráva
1
stonek
toastový chléb
8
ks
šalotka
1
ks
pórek
1
ks
řapíkatý celer
25
sezamové semínka
1
lžička
krevety
500
g
Zeleninu nakrájíme a osmahneme na másle, přidáme kuřecí prsa nakrájená na nudličky.
Poté přidáme očištěné krevety, nakrájený česnek, najemno nasekanou citrónovou trávu, zázvor, kořenicí směs a zalijeme vývarem.
Vaříme doměkka. Nakonec přidáme kokosové mléko, limetkovou šťávu a koriandr.
Podáváme s praženými sezamovými semínky a opečeným toastovým chlebíkem nakrájeným na kostky.