Čočková polévka s rajčaty

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Čočková polévka s rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 179
Tento jednoduchý a chutný recept na polévku z červené čočky a rajčat je ideální volbou pro rychlou a zdravou večeři. Kombinace jemně osmahnuté cibule, sladkých rajčat a výživné čočky vám přinese nejen skvělou chuť, ale i bohatou dávku vitamínů a minerálů.

Suroviny

kořenicí směs Adžika Avokádo 2 lžičky
kmín mletý Avokádo ½ lžičky
slepičí vývar 1 l
olivový olej 2 lžíce
cibule 2 ks
rajčata pelati (loupaná v plechovce) 200 ml
čerstvá petrželová nať 1 svazek
červená čočka 200 g

Cibuli a rajčata nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme červenou čočku (vařenou nebo sterilizovanou) a rajčata.

Přilijeme horký vývar pro lepší chuť.

Dochutíme kořenicí směsí Adžika a vaříme cca 20 minut. Polévku můžeme rozmixovat.

Podáváme posypanou čerstvě nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural