Čočková polévka s rajčaty
Tento jednoduchý a chutný recept na polévku z červené čočky a rajčat je ideální volbou pro rychlou a zdravou večeři. Kombinace jemně osmahnuté cibule, sladkých rajčat a výživné čočky vám přinese nejen skvělou chuť, ale i bohatou dávku vitamínů a minerálů.
Suroviny
kořenicí směs Adžika Avokádo
2
lžičky
kmín mletý Avokádo
½
lžičky
slepičí vývar
1
l
olivový olej
2
lžíce
cibule
2
ks
rajčata pelati (loupaná v plechovce)
200
ml
čerstvá petrželová nať
1
svazek
červená čočka
200
g
Cibuli a rajčata nakrájíme na kostky. Na oleji osmahneme cibuli dozlatova, přidáme červenou čočku (vařenou nebo sterilizovanou) a rajčata.
Přilijeme horký vývar pro lepší chuť.
Dochutíme kořenicí směsí Adžika a vaříme cca 20 minut. Polévku můžeme rozmixovat.
Podáváme posypanou čerstvě nasekanou petrželkou.