Špízy z tresky

Špízy z tresky
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Špízy z tresky

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 180
Pokud hledáte rychlou a chutnou grilovanou pochoutku, vyzkoušejte tyto špízy z tresky. Díky marinování ryby a zeleniny se všechny chutě krásně propojí, a během několika minut grilování získáte lahodný pokrm na letní párty.

Suroviny

filé z tresky 600 g
bůček, nejlépe uzený 100 g
olej 50 ml
kořenicí směs Grilovací s bylinkami Avokádo 1 lžíce
cibule 1 ks
červené cherry rajčátka 12 ks
paprika zelená 3 ks

Omyté a osušené rybí filé nakrájíme na kousky, pokapeme olejem, posypeme kořenicí směsí a necháme na chladném místě cca 2 hodiny odležet.

Papriku očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Pokapeme olejem a také okořeníme grilovací směsí.

Bůček nakrájíme na plátky. Všechno včetně uleželé ryby napichujeme střídavě na špejle.

Takto připravené špízy grilujeme 5-7 minut z každé strany. Zvlášť můžeme opéct na grilu cherry rajčátka, která podáváme se špízy.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural