Španělské Gazpacho z rajčat
Autor: Avokádo
ID receptu: 31
Typickou španělskou studenou polévku oceníte nejen v létě. Vůně čerstvé zeleniny s jemnou špetkou chilli si vás okamžitě získá – a to i bez nutnosti vycestovat do slunečných krajin.
Suroviny
mořská sůl Mlýnek Avokádo
podle chuti
chilli mleté Avokádo
podle chuti
olivový olej
80
ml
černé olivy na ozdobu
několik
salátová okurka
1
ks
rajčata
100
g
vinný ocet dle chuti
podle chuti
čerstvá bazalka
několik lístků
malá zelená paprika
1
ks
malá cibule
1
ks
česnek
2
stroužky
Rajčata spaříme a oloupeme.
Všechnu zeleninu nakrájíme a rozmixujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, sůl a chilli.
Před dokončením přidáme olivový olej a listy bazalky. Když vše rozmixujeme, prolisujeme směs sítem.
Podáváme s černými olivami. Kromě oliv můžeme servírovat najemno nakrájenou zeleninu (rajčata, cibuli, papriku, okurku) v samostatných miskách, aby si každý mohl vybrat zeleninu podle své chuti.