Španělské Gazpacho z rajčat

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Léto
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Španělské Gazpacho z rajčat

Autor: Avokádo ID receptu: 31
Typickou španělskou studenou polévku oceníte nejen v létě. Vůně čerstvé zeleniny s jemnou špetkou chilli si vás okamžitě získá – a to i bez nutnosti vycestovat do slunečných krajin.

Suroviny

mořská sůl Mlýnek Avokádo podle chuti
chilli mleté Avokádo podle chuti
olivový olej 80 ml
černé olivy na ozdobu několik
salátová okurka 1 ks
rajčata 100 g
vinný ocet dle chuti podle chuti
čerstvá bazalka několik lístků
malá zelená paprika 1 ks
malá cibule 1 ks
česnek 2 stroužky

Rajčata spaříme a oloupeme.

Všechnu zeleninu nakrájíme a rozmixujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, sůl a chilli.

Před dokončením přidáme olivový olej a listy bazalky. Když vše rozmixujeme, prolisujeme směs sítem.

Podáváme s černými olivami. Kromě oliv můžeme servírovat najemno nakrájenou zeleninu (rajčata, cibuli, papriku, okurku) v samostatných miskách, aby si každý mohl vybrat zeleninu podle své chuti.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural