Indická studená polévka s okurkou a mátou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Léto
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Indická studená polévka s okurkou a mátou

Autor: Avokádo ID receptu: 32
Nečekaná návštěva už vás nezastihne nepřipravené. Velmi rychle vykouzlíte pohoštění v podobě okurkové polévky s nádechem orientu.

Suroviny

mořská sůl Mlýnek Avokádo podle chuti
pepř barevný celý Avokádo 5 kuliček
bílý jogurt 250 ml
čerstvé okurky 200 g
kefír 250 ml
máta 10 lístků
šťáva z 1 limetky podle chuti

Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na menší kusy.

Následně ji rozmixujeme s jogurtem, kefírem a limetkovou šťávou.

Takto připravenou studenou polévku dochutíme solí a rozdrceným pepřem a necháme odležet v chladničce.

Podáváme vychlazenou s lístky čerstvé máty.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural