Mexická studená polévka s koriandrem a celerem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Cestování
Sezóna: Léto
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Mexická studená polévka s koriandrem a celerem

Autor: Avokádo ID receptu: 33
Zeleninové letní osvěžení v podobě tradiční pikantní mexické směsi připravíte rychle a snadno, bez vaření. Guacamole podáváme jako studenou polévku nebo nápoj.

Suroviny

pepř černý mletý Avokádo špetka
olivový olej 1 lžíce
chilli mleté Avokádo špetka
rajčatová šťáva 200 ml
čerstvý koriandr 1 svazek
celer na ozdobu 2 větvičky
stroužky česneku 2 ks
šťáva z 1 limetky podle chuti
oloupaná rajčata 4 ks
okurka 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti

Guacamole (tradiční mexická omáčka)

malá cibule 1 ks
česnek jemně nasekaný 1 stroužek
zralé avokádo 1 ks
čerstvý koriandr a petržel podle chuti
rajče nakrájené na kostičky a zbavené slupky a semínek 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
chilli paprička 1 ks
limetková šťáva 4 lžíce
pepř černý mletý Avokádo špetka
olivový olej 1 lžíce

Guacamole připravíme z oloupaného avokáda rozmačkaného vidličkou, které pokropíme citrónovou šťávou, aby nám ovoce nezčernalo.

Přidáme jemně nasekanou cibuli, okurku a rajčata, nakrájená na kostičky a zbavená slupky a semínek, jemně nasekaný česnek a chilli papričku (jalapeño). Přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme. Následně přidáme také petržel a jemně nasekané lístky koriandru.

Všechny ingredience na polévku s výjimkou koriandru a celeru důkladně rozmixujeme a dochutíme kořením a čerstvě nasekaným koriandrem.

Podáváme ochucené guacamole jako polévku nebo samostatně jako osvěžující nápoj s celerem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural