Mexická studená polévka s koriandrem a celerem
Autor: Avokádo
ID receptu: 33
Zeleninové letní osvěžení v podobě tradiční pikantní mexické směsi připravíte rychle a snadno, bez vaření. Guacamole podáváme jako studenou polévku nebo nápoj.
Suroviny
pepř černý mletý Avokádo
špetka
olivový olej
1
lžíce
chilli mleté Avokádo
špetka
rajčatová šťáva
200
ml
čerstvý koriandr
1
svazek
celer na ozdobu
2
větvičky
stroužky česneku
2
ks
šťáva z 1 limetky
podle chuti
oloupaná rajčata
4
ks
okurka
1
ks
alpská sůl s jódem Avokádo
podle chuti
Guacamole (tradiční mexická omáčka)
malá cibule
1
ks
česnek jemně nasekaný
1
stroužek
zralé avokádo
1
ks
čerstvý koriandr a petržel
podle chuti
rajče nakrájené na kostičky a zbavené slupky a semínek
1
ks
alpská sůl s jódem Avokádo
podle chuti
chilli paprička
1
ks
limetková šťáva
4
lžíce
pepř černý mletý Avokádo
špetka
olivový olej
1
lžíce
Guacamole připravíme z oloupaného avokáda rozmačkaného vidličkou, které pokropíme citrónovou šťávou, aby nám ovoce nezčernalo.
Přidáme jemně nasekanou cibuli, okurku a rajčata, nakrájená na kostičky a zbavená slupky a semínek, jemně nasekaný česnek a chilli papričku (jalapeño). Přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme. Následně přidáme také petržel a jemně nasekané lístky koriandru.
Všechny ingredience na polévku s výjimkou koriandru a celeru důkladně rozmixujeme a dochutíme kořením a čerstvě nasekaným koriandrem.
Podáváme ochucené guacamole jako polévku nebo samostatně jako osvěžující nápoj s celerem.