Do misky nalejeme vlažné mléko, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme lžíci cukru a lžíci mouky. Promícháme a necháme 15 minut na teplém místě vzejít kvásek.
Mezitím si připravíme drobenku smícháním cukru, mouky, másla pokojové teploty a lžičky skořice. Suroviny smícháme a poté „drobíme” konečky prstů. Uložíme do chladu.
Do velké mísy nasypeme mouku. V mouce uděláme důlek a nalejeme do něj kvásek, přidáme vejce, cukr, špetku soli a lžičku citrónové kůry Avokádo. Těsto hněteme vařečkou, dokud nám nevznikne hladké pružné těsto, které se nebude lepit ke stranám mísy. Mísu s těstem zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 40 minut.
Mezitím si připravíme švestky, které umyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
Nakynuté těsto přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Rovnoměrně jej rozprostřeme po celém plechu a necháme 10 minut kynout. Poté na něj vyskládáme švestky těsně vedle sebe. Bohatě posypeme strouhankou.
Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 50 minut. Necháme jej poté pomalu vychladnout a podáváme bohatě posypaný moučkovým cukrem.