Paštika z divočiny s jablečným chutney

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Paštika z divočiny s jablečným chutney

Autor: Avokádo ID receptu: 363
Výrazná chuť zvěřiny doplněná jemností jablečného chutney nadchne i nejnáročnější gurmány.

Suroviny

máslo 100 g
cibule 1 ks
červené víno 200 ml
alpská sůl s jódem Avokádo ½ lžičky
sádlo 1 lžíce
voda 200 ml
muškatový ořech mletý Avokádo ½ lžičky
zvěřinový ořez 400 g
kořenicí směs Divočina Avokádo 1 balení
tymián Avokádo 1 lžička
pepř barevný celý Avokádo podle chuti
vepřový bůček 200 g
vepřové játra 200 g
čerstvý tymián pár větviček

Jablečné chutney

nastrouhaná jablka 3 ks
chilli papričky 1 ks
sůl, cukr 2 cm
cukr 2 lžíce
portské víno 100 ml
voda 3 lžíce
hřebíček celý Avokádo 3 kusy

Vepřové sádlo si rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.

Máslo rozpustíme a přidáme do něj tymián. Tímto máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.

Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.

Servírujem s jablečným chutney, které si připravíme tímto způsobem: v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural