Vepřové sádlo si rozpustíme v hlubší pánvi, přidáme cibuli, směs koření a lehce orestujeme. Očištěné a odblaněné maso osolíme a opepříme. Vše podlijeme vodou a dusíme doměkka. Až maso změkne přilijeme červené víno a na jemno nakrájená játra. Vše ještě jednou krátce podusíme. Směs rozmixujeme a naplníme jej do skleniček.
Máslo rozpustíme a přidáme do něj tymián. Tímto máslem zalijeme skleničky naplněné paštikou a navrch posypeme kuličkami pepře.
Paštiku necháme ztuhnout v ledniččce 2-3 hodiny.
Servírujem s jablečným chutney, které si připravíme tímto způsobem: v kastrůlku přivedeme vodu k varu a přidáme cukr, za stálého mícháme připravíme řídký karamel. Do karamelu přidáme nastrouhaná jablka, najemno nastrouhaný zázvor, drobně nakrájenou chilli papričku, skořici a nadrcené hřebíčky. Vše zalijeme portským vínem. Necháme odvařit do požadované konzistence.