Krémová květáková polévka

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krémová květáková polévka

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 371
Květáková polévka s vůní exotiky, s kurkumou a kokosovým mlékem.

Suroviny

voda 2 l
olej 1 lžíce
mladý celer 1 ks
mladá petrželka 1 ks
mladý pórek 1 ks
čerstvá petrželová nať hrst
opečená cibule 1 ks
květák 1 ks
kokosové mléko 400 ml
kurkuma Avokádo 1 lžička
himálajská sůl Avokádo podle chuti
pepř barevný celý Mlýnek Avokádo podle chuti

Květák rozdělíme na menší kousky, dáme do pekáčku. Přidáme 1 čajovou lžičku kurkumy, 1 lžičku oleje a pečeme v troubě asi 15 minut při 180 °C.

Mezitím připravíme vývar. Do hrnce dáme celer, petrželku, pórek, opečenou cibuli, mrkev, zelenou petrželku, posolíme, opepříme. Zalejeme vodou a vaříme 20 minut.

Když je vývar hotový, vyndáme zeleninu kromě mrkve a přidáme pečený květák (část si necháme). Zalijeme kokosovým mlékem. Povaříme a rozmixujeme na hladkou polévku. Podáváme zdobenou kousky pečeného květáku a posypanou klíčky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural