Rybí polévka

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rybí polévka

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 380
Rybí polévka patří k českým vánočním pokrmům s nejdelší tradicí. Její příprava a podávání na Štědrý den mají svou nezaměnitelnou atmosféru, která se předává z generace na generaci, a pro mnohé je to neodmyslitelný rituál spojený s vánočními svátky

Suroviny

rybí ořezy (hlava, kosti) 500 g
kořenová petržel 1 ks
máslo 20 g
cibule 1 ks
voda 2 l
hladká mouka 20 g
mrkev 1 ks
bobkový list Avokádo 2 lístky
nové koření celé Avokádo 4 kuličky
celer 1 ks
mořská sůl Mlýnek Avokádo podle chuti
pepř barevný Mlýnek Avokádo podle chuti

Nejprve si připravíme rybí vývar. Odřezky dáme vařit do litru vody společně s kouskem mrkve, petržele a celeru.

Přidáme nové koření, bobkový list a pořádně osolíme. Rybí vývar vaříme krátce, stačí 30 minut.

Poté vývar zcedíme a vybereme z něj pěkné maso, které dáme do polévky.

Kořenovou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky, jak máme v polévce rádi. Najemno nakrájenou cibulku zpěníme na másle a přidáme nakrájenou zeleninu.

Chvíli vše smažíme, poté zaprášíme troškou mouky, opražíme a zalijeme zbylou vodou.

Povaříme a po chvíli přidáme rybí vývar. Znovu povaříme, případně ještě osolíme a opepříme podle chuti.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural