Domácí tlačenka

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 2 h
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Zabíjačka
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Domácí tlačenka

Autor: Avokádo ID receptu: 398
Připravte si poctivou domácí tlačenku a ochutnejte autentickou chuť tradiční české kuchyně.

Suroviny

vepřové maso 2 kg
česnek 30 ks
nákladané cornichons Avokádo podle chuti
vepřové nožky 2 ks
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
tučné veprové maso (bůček, kůže, nebo hlava) 1 kg
vývar 500 ml
nové koření mleté Avokádo podle chuti
majoránka Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Všechno maso uvaříme a nakrájíme na stejnoměrné kostky. Kůži umeleme a vložíme do mísy. Přilejeme čistý vývar a přidáme všechno koření.  Tekutou směs dobře promícháme.

Směs před plněním ochutnejte a dochuťte dle vlastní představy.

Na jednom konci obal na tlačenku zavážeme provázkem a naplníme masovou směsí tak, aby vznikl pevný válec. Tlačenku zavážeme i z druhé strany, vložíme do hrnce s vodou a necháme vařit přibližně 1,5 hodiny. V polovině vaření tlačenku otočíme.

Hotovou tlačenku položíme na desku a zatížíme prkénkem, postupně ji necháme vychladnout. Každých 15 minut jí trošku pootočíme.

Servírujeme s cibulkou, okurkami a čerstvým chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural