Grilované filé z halibuta s kapary a sušenými rajčaty

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Grilované filé z halibuta s kapary a sušenými rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 4
Receptů na grilované ryby je spousta, ale vyzkoušeli jste někdy grilovaného halibuta? V kombinaci s kapary a sušenými rajčaty oživí každou párty.

Suroviny

citrón 1 ks
filé z halibuta (vykostěné bez kůžičky) 800 g
kapary v nálevu 50 g
cherry rajčata 16 ks
oříšky piniové pražené 2 lžíce
kořenicí směs Ryby Avokádo 2 lžíce
bazalka Avokádo 2 lžičky
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
olej olivový 50 ml
česnek 8 stroužků
rukola 1 svazek
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 100 g

Omáčka

šťáva z ½ limetky podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
česneková sůl Avokádo podle chuti
med 4 lžíce
balsamico 2 lžíce

Omyté a očištěné filé z halibuta osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 stejné části, natřeme kořením na ryby a naskládáme na připravený alobal pokropený olivovým olejem.

Sušená rajčata, celé stroužky česneku, pepř a bazalku smícháme s olivovým olejem a kapary nakrájenými na půlky. Takto připravenou omáčku dáme na každou porci halibuta a nahoru klademe plátky citrónu.

Alobal zahneme tak, aby vznikly kapsy, které ukládáme na rozehřátý gril a pečeme asi 15 minut.

Zatímco se halibut peče, připravíme si omáčku z medu, balsamica, limetkové šťávy a dochutíme česnekovou solí a pepřem.

Rukolu smícháme s cherry rajčaty a praženými piniovými oříšky a naložíme do připravených salátových talířů. Na takto připravený salát ukládáme grilovaného halibuta s přílohou.

Vše pokropíme omáčkou z medu a balsamica a podáváme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural