JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

JAHODOVÁ BUBLANINA S HŘEBÍČKEM

Autor: Avokádo ID receptu: 427
Ochutnejte sladkou jahodovou bublaninu s jemným nádechem hřebíčku.

Suroviny

řepkový olej 150 g
polohrubá mouka 200 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
cukr krupice 150 g
špaldová hladká mouka 150 g
podmáslí 320 g
strouhaný kokos 30 g
hřebíček celý Avokádo 10 kusů
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
čerstvé jahody 400 g
vejce 3 ks

Vejce vyšlehejte s cukrem.

Přidejte obě mouky, prášek do pečiva, olej, podmáslí, rozdrcené hřebíčky, kokos a špetku soli.

Umíchejte hladké těsto, které nalijte do pekáče, o velikosti zhruba 30 x 40 cm. Ten předtím vymažte olejem a vysypejte strouhaným kokosem.

Do těsta naskládejte jahody, rozkrojené na půl. Dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte přibližně 40 minut, dozlatova.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural