Jemný hráškový krém

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jemný hráškový krém

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 429
Jemný hráškový krém vás zahřeje a dodá sílu kdykoli během dne.

Suroviny

muškatový ořech mletý Avokádo špetka
malá cibule 1 ks
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
mořská sůl Mlýnek Avokádo podle chuti
zeleninový vývar 500 ml
chilli s mořskou solí Avokádo špetka
čerstvý nebo mražený hrášek 500 g
máslo 1 plátek
zakysaná smetana 200 ml

V hrnci rozpusťte máslo, na kterém osmahnete cibuli, nakrájenou nadrobno. Jen lehce, ať stále zůstane bílá. Přidejte hrášek.

Do hrnce vlijte vývar. Promíchejte, přidejte pepř a muškátový oříšek a nechejte deset minut vařit. Déle ne, aby krém zůstal krásně zelený.

Přidejte smetanu a ještě asi minutu povařte, aby se ohřála.

Hotovou polévku rozmixujte do krémova. Poté přeceďte, aby byla opravdu hladká.

Ozdobte a ochuťte chilli solí z mlýnku a dokřupava opečenou slaninou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural