DÝŇOVÁ POLÉVKA

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

DÝŇOVÁ POLÉVKA

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 460
Zahřejte se u stolu podzimní klasikou plnou chuti a sytosti – dýňová polévka vás potěší každou lžící.

Suroviny

tymián Avokádo 1 lžička
střední mrkev 1 ks
střední petržel 1 ks
dýňová semínka na ozdobení
dýně hokaido 1 ks
zeleninový vývar 500 ml
smetana 120 ml
olivový olej 1 lžíce
česnek 1 stroužek
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
muškatový ořech mletý Avokádo špetka
celer kousek

Nejprve rozkrojte dýni hokaido na osminky a zbavte ji semínek. Dýni hokaido nemusíte loupat.

Kousky dýně vložte do pekáčku nebo zapékací mísy. K dýni přidejte zeleninu (nakrájenou na kostičky), vše pokapejte olivovým olejem, osolte a dejte péct společně na 190 ºC asi 30 minut, dokud vše nezměkne.

Jakmile je dýně a zelenina upečená, přendejte ji do hrnce a zalijte vývarem, přidejte sušený tymián a mletý muškátový oříšek a polévku nechte přejít varem.

Poté vše rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a znovu polévku provařte. Nakonec polévku dochuťte solí a podávejte s dýňovými semínky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural