VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

VÁNOČNÍ RYBÍ POLÉVKA

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 467
Vdechněte svým Vánocům pravou tradiční atmosféru s touto lahodnou rybí polévkou, která svou jemnou chutí zahřeje tělo, potěší chuťové buňky a navodí tu správnou sváteční pohodu.

Suroviny

mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer ¼ bulvy
máslo 1 plátek
kapří hlavy 4 ks
hladká mouka na zahuštění 1 lžíce
cibule 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
pepř černý celý Avokádo podle chuti
nové koření celé Avokádo podle chuti
bobkový list Avokádo podle chuti

Základem pro polévku je vývar z kapřích hlav.

Nastrouhanou kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibuli opečte na másle. Poté, co zelenina zhnědne, zalijte vodou a přidejte koření, hlavy kapra a kapří ořez.

Vše vařte v mírném varu asi 20 minut.

Potom vývar přeceďte a osolte. Ve větším hrnci si rozpusťte kousek másla, na které dejte hladkou mouku. Umíchejte krásnou jemnou jíšku, klidně maličko tmavší.

Zalijte kapřím vývarem a nechejte vařit 20 minut. Pro lepší chuť můžete ještě nastrouhat kořenovou zeleninu, osmahnout ji na másle a přidat do polévky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural