PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 3 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

PEČENÝ BŮČEK SE ŠPENÁTEM

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 476
Dopřejte si šťavnatý pečený bůček se špenátem, jako ideální kombinaci pro gurmány. Počítejte s marinováním masa přes noc.

Suroviny

kořenicí směs Roštěnky Avokádo 1 balení
vepřový bůček 800 g
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička

Na špenát

alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
česnek sušený Avokádo 1 lžička
velká cibule 1 ks
rostlinný olej 2 lžíce
celozrnná žitná mouka 4 lžíce
mražený špenát 700 g

Vepřový bůček ze všech stran okořeňte a nechejte přes noc, ale klidně i 24 hodin odležet v lednici. Na druhý den dejte péct do zavřeného pekáče, do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečte asi dvě hodiny, poté odklopte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte pěkně dokřupava. Můžete průběžně polévat.

Ke konci pečení si připravte špenát, bude to rychlovka. Na rozehřátém oleji opečte cibuli nakrájenou najemno. Přidejte mražené listy špenátu. Ochuťte solí, sušeným česnekem a na střední teplotu nechejte povolit špenát. Zasypejte moukou, promíchejte a zvolna nechejte probublávat 15 minut.

Podávejte společně, posypané jarní cibulkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural