HOUBOVÁ POLÉVKA S KOPREM

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

HOUBOVÁ POLÉVKA S KOPREM

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 502
Houbařská klasika v moderním provedení – vyzkoušejte voňavou polévku s koprem.

Suroviny

alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
kmín drcený Avokádo podle chuti
česnek 3 stroužky
smetana 300 ml
velká cibule 1 ks
lesní houby 400 g
sádlo 2 lžíce
čerstvý kopr 2 hrsti
voda nebo zeleninový vývar ½ l
brambory 300 g
hladká mouka 3 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

V hrnci zahřejte sádlo a dejte na něj opékat najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidejte nakrájené houby a opékejte chvilku společně. Poté přidejte brambory, oloupané a nakrájené na kousky. Promíchejte, ochuťte solí, pepřem a kmínem. Posypejte hladkou moukou a promíchejte. Zalijte vodou nebo vývarem a vařte, dokud nejsou brambory měkké.

Poté přimíchejte smetanu a ještě 5 minut vařte. Přimíchejte nasekaný čerstvý kopr a podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural