KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KRÉMOVÁ MRKVOVÁ POLÉVKA SE ZÁZVOREM

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 507
Mrkvová polévka se zázvorem – jemná a zdravá polévka s lehce pikantním nádechem.

Suroviny

semínka slunečnicová 1 lžíce
sezamové semínko 1 lžíce
slunečnicový olej nebo ghí 1 lžíce
kokosového mléko 400 g
voda nebo zeleninový vývar 500 ml
kuřecí prsa 200 g
petržel 100 g
mrkev 500 g
cibule 1 ks
koriandr čerstvý 1 hrst
pepř černý mletý Avokádo ½ lžičky
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžička
sušená rajčata s česnekem a bazalkou Avokádo 1 lžička

Olej nebo ghí zahřejte v hrnci. Opečte na něm kuřecí prsíčka vcelku, která jste jen lehce osolili. Vyndejte je ven z hrnce a dejte do něj opékat nahrubo nakrájenou cibuli. Podle potřeby můžete přidat trochu tuku.

Až začne cibule zlátnout, přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Promíchejte, ochuťte solí, zázvorem a kdo chce, může přidat i pepř a lžičku sušeného česneku.

Zalijte vodou nebo vývarem a kokosovým mlékem. Vraťte do hrnce kuřecí prsíčka vcelku.

Vařte dokud zelenina nezměkne. Poté vyndejte prsíčka opět ven a obsah hrnce rozmixujte úplně dohladka. Ochutnejte a podle potřeby dolaďte kořením, solí. Kuřecí prsíčka nakrájejte na tenké plátky.

Na talíři podávejte polévku, dozdobenou masem, čerstvým koriandrem, slunečnicovými a sezamovými semínky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural