KRÁLÍK PEČENÝ NA HOŘČICI

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KRÁLÍK PEČENÝ NA HOŘČICI

Autor: Avokádo ID receptu: 527
Pečený králík na hořčici – tradiční recept, který dodá vašemu stolu dávku gurmánského kouzla.

Suroviny

máslo 2 lžíce
celý králík 1 ks
alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
šalotka nebo cibule 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
hořčice francouzská Avokádo 150 g
tymián Avokádo 1 lžíce
olivový olej 4 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Připravte si velkou pánev a na ní rozehřejte máslo a olej. Opečte osolené a opepřené nohy z králíka, ze všech stran dozlatova. Vyndejte z pánve a dejte do pekáče. Do pánvičky vsypejte najemno nakrájenou šalotku nebo cibuli. Opékejte dozlatova a poté přidejte do pekáče ke králíkovi. Králíka potřete hořicí, podlijte 2 dcl vody a okořeňte tymiánem.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně hodinu, dokud není maso měkké. Poté hořčici z králíka stáhněte do pekáče a přidejte smetanu. Promíchejte a pečte odkryté ještě 10 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural