KUKUŘICE NA GRILU

KUKUŘICE NA GRILU
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

KUKUŘICE NA GRILU

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 554
Objevte, jak skvěle chutná šťavnatá grilovaná kukuřice – ideální letní pochoutka plná chuti!

Suroviny

olej olivový 4 lžíce
česnek 2 stroužky
máslo g
chilli s mořskou solí v mlýnku Avokádo 1 lžička
alpská sůl s jodem Avokádo 1 lžička
čerstvá kukuřice 6 ks
najemno nasekaná čerstvá petřželka 1 svazek
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Kukuřici je nutné před grilování předvařit. Nejprve ji zbavte zelených slupek a vlasů, které jsou kolem celé kukuřice. Připravte si velký hrnec a vlijte do něj vodu, kterou osolíte (přibližně 1 lžíce soli na 4 litry vody). Kukuřici vložte do vody, přiveďte k varu, přikryjte poklicí a na střední teplotu vařte přibližně 40 minut. Vyndejte z vody a osušte.

Kukuřici dejte do misky a potřete olivovým olejem. Ze všech stran ochuťte kořením a solí.

Grilujte dozlatova. Ihned po sundání z grilu potřete ochuceným máslem. To připravíte smícháním měkkého másla s nasekanou petrželkou a prolisovaným česnekem.

TIP: Grilovanou kukuřici můžete lehce ořezat nožem a přidat do salátu.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural