PODMÁSLOVÉ HOUSKY

Autor: Avokádo
Druh jídla: Přílohy
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

PODMÁSLOVÉ HOUSKY

Autor: Avokádo

Suroviny

Omládek

hladká mouka 100 gramů
vlažná voda 100 gramů
čerstvé droždí 20 gramů
krupicový cukr 1 lžíce

Na těsto

hladká mouka 400 gramů
sádlo 2 lžíce
podmáslí 200 gramů
Kmín drcený Avokádo 1 lžička koření
Alpská sůl s jódem Avokádo 2 lžičky

Na dokončení

vejce 1
Kmín drcený Avokádo

Smíchejte suroviny na omládek. Tuhle “kaši” nechejte hodinu kynout na teplém místě. Zvětší svůj objem a povrch bude plný malých i velkých bublinek.

Po hodině do omládku přimíchejte zbylé suroviny. Opět nechejte hodinu kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto rozdělte na deset, dvanáct dílů. Podle toho jak velké chcete housky. Vytvarujte housky, uzlíky, bochánky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, potřete rozšlehaným vejce a posypejte drceným kmínem.

Pečte v troubě vyhřáté na 210 °C, přibližně 20 minut. Dozlatova.

Nechejte vychladnout na mřížce.

Ohodnoťte recept