HRUŠKY NA VÍNĚ S VANILKOVOU ZMRZLINOU

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

HRUŠKY NA VÍNĚ S VANILKOVOU ZMRZLINOU

Autor: Avokádo

Suroviny

Skořice celá Avokádo 3 kusy
portské nebo jiné sladší víno 750 ml
třtinový cukr 100 g
velké hrušky 700 g

Na dokončení

kvalitní čokoláda s vyšším obsahem kakaa
vanilková zmrzlina

Hrušky si oloupejte, překrojte na poloviny nebo čtvrtiny a vyřízněte jádřinec. Ve velkém hrnci, smíchejte víno, třtinový cukr a skořici. Vařte naplno, až se rozpustí cukr.

Přidejte hrušky, ztlumte teplotu a vařte asi pět minut. Hrušky musí změknout, ale nesmí se rozvařit. Hrušky vytáhněte z vinného sirupu, skořici tam zatím nechejte. Zvyšte teplotu, ať se vyvaří trochu tekutiny. Sirup takto zhoustne.

Hrušky vraťte ještě na chvíli prohřát do sirupu. Už nevařte.

Na talíř nebo do misky dejte vanilkovou zmrzlinu, přidejte horké hrušky, přelijte trochou sirupu a zasypejte nastrouhanou čokoládou.

Ohodnoťte recept