SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

SRNČÍ MEDAILONKY A PYRÉ Z PEČENÉHO CELERU

Autor: Avokádo ID receptu: 566
Dopřejte si luxusní srnčí medailonky s jemným celerovým pyré, ideální pro výjimečné chvíle. Počítejte s přípravou masa den předem pro ještě lepší chuť.

Suroviny

alpská sůl s jódem Avokádo podle chuti
kořenicí směs Divočina Avokádo 2 lžičky
jalovec celý Avokádo 10 kuliček
srnčí medailonky 800 g
brambory 400 g
máslo 100 g
tymiánu špetka
smetana 100 ml
velký bulvový celer 1 ks
olivový olej 1 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, skvěle vám poslouží ostrý nůž. Kuličky jalovce jsou měkké. Smíchejte je s olivovým olejem a kořením. Do této směsi srnčí maso naložte a nechte odpočívat přes noc v lednici.

Druhý den začněte připravovat celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče, lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka.

Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Sceďte. V mixéru rozmixujte brambory spolu s pečeným celerem, horkou smetanou a máslem nakrájeným na kousky.

Srnčí medailonky vyndejte z lednice asi půl hodiny před tepelnou úpravou. Osolte a opečte na rozpálené pánvičce, z každé strany asi dvě minuty. Ihned přendejte do pekáčku a ten dejte na 15 minut odpočinout do trouby vyhřáté na 120 °C.

Podávejte společně s pyré z pečeného celeru.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural