Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Pokud nemáte hmoždíř, skvěle vám poslouží ostrý nůž. Kuličky jalovce jsou měkké. Smíchejte je s olivovým olejem a kořením. Do této směsi srnčí maso naložte a nechte odpočívat přes noc v lednici.
Druhý den začněte připravovat celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky. Dejte do pekáče, lehce pokapejte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, doměkka.
Brambory oloupejte a v osolené vodě uvařte doměkka. Sceďte. V mixéru rozmixujte brambory spolu s pečeným celerem, horkou smetanou a máslem nakrájeným na kousky.
Srnčí medailonky vyndejte z lednice asi půl hodiny před tepelnou úpravou. Osolte a opečte na rozpálené pánvičce, z každé strany asi dvě minuty. Ihned přendejte do pekáčku a ten dejte na 15 minut odpočinout do trouby vyhřáté na 120 °C.
Podávejte společně s pyré z pečeného celeru.