Krůtí kari s pečenou dýní
Krůtí kari s dýní je skvělé nejen na podzim. Dnes si jej už můžete vychutnat téměř celoročně. Maso si jen naložte hodinu předem do marinády.
Suroviny
oloupaná dýně
400
g
olej
několik lžic
citrónová šťáva
několik lžic
krůtí prsa
500
g
cibule
1
ks
česnek
2
stroužky
chilli papričky
2
ks
víno bílé
1.5
dcl
smetana na vaření
200
ml
kurkuma Avokádo
2
lžíce
kořenicí směs Kari indické Avokádo
1
lžíce
Dýni nakrájíme na kostky, pokapeme olejem a citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 200 °C. Krůtí prsa nakrájíme na kostky a naložíme na hodinu do marinády. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, přidáme maso a smažíme cca 10 minut. Přidáme víno, mléko, smetanu a všechno dusíme 20 minut. Přidáme dýni, dochutíme kurkumou a kari kořením a ještě chvilku vaříme. Podáváme s rýží.