Krůtí kari s pečenou dýní

Krůtí kari s pečenou dýní
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Krůtí kari s pečenou dýní

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 212
Krůtí kari s dýní je skvělé nejen na podzim. Dnes si jej už můžete vychutnat téměř celoročně. Maso si jen naložte hodinu předem do marinády.

Suroviny

oloupaná dýně 400 g
olej několik lžic
citrónová šťáva několik lžic
krůtí prsa 500 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
chilli papričky 2 ks
víno bílé 1.5 dcl
smetana na vaření 200 ml
kurkuma Avokádo 2 lžíce
kořenicí směs Kari indické Avokádo 1 lžíce

Dýni nakrájíme na kostky, pokapeme olejem a citronovou šťávou a pečeme 20 minut při teplotě 200 °C. Krůtí prsa nakrájíme na kostky a naložíme na hodinu do marinády. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, přidáme maso a smažíme cca 10 minut. Přidáme víno, mléko, smetanu a všechno dusíme 20 minut. Přidáme dýni, dochutíme kurkumou a kari kořením a ještě chvilku vaříme. Podáváme s rýží.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural