Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Po uvaření je sceďte a propláchněte studenou vodou. Zatímco se těstoviny vaří, připravte ostatní ingredience.
Tuňáka sceďte z oleje nebo vlastní šťávy a rozdrobte ho vidličkou na menší kousky. Jarní cibulky očistěte a nakrájejte na tenká kolečka. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky. Salátovou okurku omyjte, nakrájejte na kostičky nebo plátky podle vaší chuti.
V míse smíchejte majonézu s jogurtem (nejlépe řeckého typu pro krémovější konzistenci), aby vznikla hladká zálivka. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
Do velké salátové mísy dejte uvařené těstoviny, tuňáka, jarní cibulku, sušená rajčata a okurku. Zalijte vše připraveným dresinkem a promíchejte, aby se ingredience rovnoměrně obalily. Nechte salát chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily.
Před podáváním můžete salát ozdobit jarní cibulkou.