V míse smíchejte teplé mléko s cukrem a droždím. Nechte odstát asi 10 minut, dokud na povrchu nevyskočí bubliny.
Do velké mísy prosejte mouku, přidejte špetku soli, rozpuštěné máslo a vejce. Přidejte kvásek. Vše dobře promíchejte a hněťte těsto, dokud nebude hladké a pružné. Můžete použít i kuchyňský robot s hnětacím hákem.
Těsto zakryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí těsto přendejte na pomoučený vál a rozválejte ho na tloušťku asi 1 cm.
Těsto nakrájejte na čtverce o velikosti asi 10x10 cm. Na každý čtverec položte trochu borůvek a posypte je cukrem. Čtverce těsta pečlivě vytvarujte do knedlíků, aby borůvky byly dokonale zabalené.
Přiveďte velký hrnec s osolenou vodou k varu. Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte je asi 8-10 minut, dokud nevyplavou na povrch.
Knedlíky vyjměte děrovanou naběračkou a nechte okapat. Kdo chce, může knedlíky vařit v páře.
Připravte si tvaroh, který dochutíte skořicí a cukrem. Do talířů dejte ochucený tvaroh a na něj hotové knedlíky, polijte rozpuštěným máslem a posypejte moučkovým cukrem.