ŠPÍZY Z KUŘECÍCH KOUSKŮ V CUKETĚ

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost:
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

ŠPÍZY Z KUŘECÍCH KOUSKŮ V CUKETĚ

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 621
Vyzkoušejte grilovací speciál - kuřecí špízy s cuketou v podání Bohyně kuchyně. Marinované maso doporučujeme připravit předem a nechat odstát na noc v ledničce.

Suroviny

kořenicí směs Grilovací s česnekem Avokádo 1 balení
olivový olej 2 lžíce
kuřecí prsa 500 g
velké cukety 2 ks
dřevěné nebo kovové špejle podle chuti

Kuřecí prsa nakrájejte na menší kousky (asi 2x2 cm).

V misce smíchejte olivový olej a směs koření.

Ve směsi obalte maso. Nechte marinovat alespoň 30 minut, ideálně přes noc v ledničce.

Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké dlouhé plátky pomocí škrabky na zeleninu.

Každý kousek kuřecího masa zabalte do plátku cukety.

Následně napíchněte na špejle. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechny kousky masa. Pokud používáte dřevěné špejle, namočte je do vody alespoň na 30 minut před použitím.

Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

Špízy položte na gril a grilujte asi 10–15 minut, občas otáčejte, aby byly rovnoměrně propečené.

Špízy jsou hotové, když je maso propečené a má zlatavou barvu.

Grilované špízy podávejte s oblíbeným dipem nebo přílohou, například s čerstvým salátem nebo grilovanou zeleninou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural