Banana bread s hruškami

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 8-12
Doba přípravy: 1 h 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Párty
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Banana bread s hruškami

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 658
Objevte lahodný recept na banana bread s máslovými hruškami v podání Bohyně kuchyně, který kombinuje sladkost přezrálých banánů s jemnou chutí podzimních hrušek.

Suroviny

vejce 2 ks
přezrálé banány 4 ks
změklé máslo 100 g
polohrubá mouka 200 g
čokoláda 100 g
pekanové ořechy 50 g
dýňová semínka 50 g
sůl špetka
prášek do pečiva 2 lžičky

Na hrušky

hrušky 100 g
dýně máslová nebo hokkaido na kostičky 50 g
máslo 50 g
zázvor mletý Avokádo 2 lžičky

Nejprve si připravte hrušky s dýní. Dýni nakrájejte na malé kostičky, hrušky na kostičky zhruba jednou tak velké. V hrnci zahřejte máslo a vsypejte na něj dýni s hruškami. Na střední teplotu opékejte 10 minut. Vsypejte zázvor, promíchejte a nechejte ještě 2 minuty prohřát.

Banány vyšlehejte nebo vymíchejte s vejci a měkkým máslem. Přidejte mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva. Nakonec vsypejte nasekanou čokoládu, nasekané pekanové ořechy a dýňová semínka. Umíchejte hladké těsto, do kterého vmíchejte lehce prochladlé hrušky s dýní.

Vlejte do formy na toastový chleba nebo srnčí hřbet, kterou jste vymazali trochou oleje a vysypali polohrubou moukou. Na povrch můžete položit plátky hrušek nebo banánů.

Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C, přibližně 60 minut. Jestli je chlebíček hotový, zjistíte zapíchnutím špejle do středu. Nesmí vyjít ven obalená neupečeným těstem.

Nechejte vychladnout a vyklopte z formy.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural