Divočák na povidlech s houbami

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Zvěřina a králičí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Dušení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Divočák na povidlech s houbami

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 659
Inspirujte se, jak připravit divočáka netradičně na povidlech a s houbami v podání Bohyně kuchyně.

Suroviny

masa z divočáka (ideálně kýta nebo plec) 600 g
sádlo 2 lžíce
cibule 1 ks
anglická slanina 100 g
čerstvé houby (mohou být i sušené, předem namočené) 200 g
švestková povidla 2 lžíce
kořenicí směs Divočina Avokádo 1 lžička
paprika sladká maďarská mletá Avokádo 1 lžička
vývar (zvěřinový nebo hovězí) 250 ml
sůl a pepř podle chuti
česnek 2 stroužky
hladká mouka 1 lžíce
čerstvé bylinky na ozdobení

Maso opláchněte a osušte papírovými utěrkami. Osolte, opepřete a jemně posypte kořením Divočina. Nechejte odležet do druhého dne v lednici.

Na pánvi rozpalte sádlo a plátky masa rychle opečte z obou stran, aby se zatáhly. Poté je vyjměte a dejte stranou.

Ve stejné pánvi orestujte cibuli se slaninou do zlatova. Přidejte nasekaný česnek a houby, a restujte, dokud houby nepustí vodu a nezezlátnou. Přidejte sladkou papriku a švestková povidla. Dobře promíchejte a nechejte krátce probublat.

Vraťte maso zpět do pánve, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechejte dusit na mírném ohni přibližně 1,5 až 2 hodiny, dokud maso není měkké. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit moukou rozmíchanou v troše studené vody.

Podle potřeby dosolte a dochuťte pepřem. Nechte ještě pár minut povařit, aby se chutě propojily.

Podávejte horké, posypané čerstvými bylinkami. Jako příloha se hodí bramborové knedlíky, bramborová kaše nebo pečivo.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural