Kachní prsa omyjte a důkladně osušte papírovými utěrkami. Kůži nařežte jemně do mřížky, aniž byste prořízli maso. To pomůže kůži lépe se opéct a tuk se lépe uvolní. Z obou stran osolte, opepřete a potřete prolisovaným česnekem. Posypejte jalovcem, který jste předem rozdrtili v hmoždíři.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a vložte kachní prsa kůží dolů. Opékejte na střední teplotu, dokud kůže nebude zlatavě křupavá (asi 5-7 minut). Poté otočte a opékejte ještě 3 minuty z druhé strany.
Předehřejte troubu na 180 °C. Kachní prsa přemístěte na pekáč, přiklopte víkem a dejte péct do trouby na zhruba 8-10 minut, v závislosti na jejich velikosti. Cílem je, aby střed masa zůstal růžový a šťavnatý.
Mezitím do pánve, kde se opékalo maso, přilijte červené víno a nechte ho zredukovat na polovinu. Nakonec vmíchejte máslo a med pro zjemnění omáčky. Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
Upečená kachní prsa nechte před krájením několik minut odpočinout, aby se šťávy v mase ustálily. Poté je nakrájejte na plátky a položte do pánvičky s omáčkou.
Červené zelí nakrájejte na drobné nudličky, jarní cibulku na kolečka, cibuli na půlkolečka, mrkev i ředkev nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nakrájejte na tenké nudličky.
Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a dejte na něj nejprve opékat zelí. Po 10 minutách, kdy zelí už začne měknout a některé kousky se budou zbarvovat na tmavší barvu, přidejte zbylé suroviny. Velice jemně osolte. Opékejte společně 10 minut.
Mezitím si připravte zálivku. Všechny suroviny dejte do sklenice s víčkem a pořádně protřepejte, až se spojí v jemnou zálivku. Teplý salát v pánvičce zalijte připravenou zálivkou, promíchejte.
Kachní prsa podávejte nakrájená na plátky, spolu s teplým zelným salátem.