Kmínová polévka s krupicovými noky

Autor: Bohyně kuchyně
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kmínová polévka s krupicovými noky

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 662
Recept v podání Bohyně kuchyně na nadýchané krupicové noky v kmínové polévce potěší každého milovníka tradiční domácí české kuchyně.

Polévka

máslo 60 g
cibule 1 ks
kmín celý Avokádo 1 lžíce
kmín mletý Avokádo 1 lžíce
bílá špaldová mouka 4 lžíce
sůl podle chuti
zeleninový bujón Kucharek 1 ks
voda 1 l

Na noky

máslo 50 g
vejce 1 ks
sůl ½ lžičky
dětská krupička 100 g

V hrnci si rozpusťte máslo. Osmahněte na něm cibulku s celým kmínem dozlatova. Kmín se opékáním krásně rozvoní.

Přidejte mouku, kterou taky pěkně dozlatova osmahnete. Ne do hněda! Zhořkla by a polévka by nebyla dobrá. Poté přidejte mletý kmín a zalijte vodou. Vložte do polévky zeleninový bujon. Ještě můžete dochutit solí a nechat 15 minut provařit.

Polévka je výborná s krupicovými noky. Smíchejte vejce s máslem, ochuťte solí. Přidejte krupici a promíchejte. Nechejte odstát. Máte-li čas, klidně i hodinu, dvě. Pokud čas nemáte, stačí půl hodina.

Do vařící polévky oddělujte lžičkou nočky a nechejte v polévce povařit pět minut.

Ihned podávejte.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural