Kari rizoto s uzeným lososem a vejcem

Kari rizoto s uzeným lososem a vejcem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kari rizoto s uzeným lososem a vejcem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 701
Italské rizoto můžete díky receptu od Bohyně kuchyně oživit exotickou chutí kari a svěžím uzeným lososem.

Suroviny

rýže kulatozrnná 300 g
olej olivový 3 lžíce
cibule 1 ks
česnek sušený Avokádo 2 lžičky
kořenicí směs Kari indické Avokádo 2 lžičky
víno bílé 100 ml
vývar zeleninový 1 l
máslo 80 g
parmezán 80 g
uzený losos 200 g
vejce natvrdo 4 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a vsypte na něj najemno nakrájenou cibuli. Opékejte asi 3-4 minuty. Přidejte rýži a za stálého míchání ji také opékejte přibližně 3 minuty, dokud nezprůsvitní. Přisypte sušený česnek, kari koření a restujte další minutu.

Přilijte víno a nechte odpařit alkohol.

Postupně přilévejte horký vývar, vždy po naběračce. Další dávku přidejte, až když se předchozí téměř vsákne. Stále míchejte.

Vařte asi 18-20 minut, dokud rýže není al dente (na skus, ne úplně měkká). Vývar možná nespotřebujete celý nebo budete potřebovat více, záleží na typu rýže.

Odstavte z plotny, vmíchejte máslo a parmezán. Nechte pod pokličkou 2 minuty odpočinout.

Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.

Servírujte na talíře, na každou porci položte plátky uzeného lososa a na čtvrtky nakrájené vařené vejce.

Ozdobte klíčky.


Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural