V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a vsypte na něj najemno nakrájenou cibuli. Opékejte asi 3-4 minuty. Přidejte rýži a za stálého míchání ji také opékejte přibližně 3 minuty, dokud nezprůsvitní. Přisypte sušený česnek, kari koření a restujte další minutu.
Přilijte víno a nechte odpařit alkohol.
Postupně přilévejte horký vývar, vždy po naběračce. Další dávku přidejte, až když se předchozí téměř vsákne. Stále míchejte.
Vařte asi 18-20 minut, dokud rýže není al dente (na skus, ne úplně měkká). Vývar možná nespotřebujete celý nebo budete potřebovat více, záleží na typu rýže.
Odstavte z plotny, vmíchejte máslo a parmezán. Nechte pod pokličkou 2 minuty odpočinout.
Dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
Servírujte na talíře, na každou porci položte plátky uzeného lososa a na čtvrtky nakrájené vařené vejce.
Ozdobte klíčky.