Pappardelle se slaninou, kozím sýrem a pečeným lilkem

Pappardelle se slaninou, kozím sýrem a pečeným lilkem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h
Náročnost: 2
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pappardelle se slaninou, kozím sýrem a pečeným lilkem

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 704
Italská kuchyně a její těstoviny jsou geniální. Proč? Protože s minimem surovin a za krátký čas vykouzlíte úžasné jídlo. Například skvělé pappardelle podle Bohyně kuchyně.

Suroviny

těstoviny pappardelle 400 g
lilek 1 ks
anglická slanina 150 g
kozí sýr 200 g
česnek 3 stroužky
koření do Italské kuchyně It´s Natural 3 lžíce
olej olivový 4 lžíce
himálajská sůl v mlýnku Avokádo podle chuti
parmazán podle chuti

Předehřejte troubu na 200 °C. Lilek několikrát propíchněte vidličkou.

Potřete ho olivovým olejem a osolte. Přiklopte víkem a pečte vcelku asi 60 minut, dokud není měkký.

Po upečení nechte lilek vychladnout, poté ho podélně rozkrojte a lžící vydlabejte dužinu.

V pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte slaninu dozlatova. Přidejte nasekaný česnek a opět krátce orestujte. Vmíchejte dužinu z pečeného lilku a lehce promíchejte.

Snižte teplotu a přidejte rozdrobený kozí sýr, nechte rozpustit. Dochuťte kořením do italské kuchyně. Přidejte ještě kousek nakrájené slupky lilku.

Mezitím uvařte pappardelle podle návodu na obalu v osolené vodě. Sceďte těstoviny a nechejte si trochu vody z vaření.

Přidejte těstoviny do pánve s omáčkou, promíchejte a podle potřeby přilijte trochu vody z těstovin pro krémovější konzistenci.

Posypte dokřupava opečenou slaninou, můžete i parmazánem, podle chuti.

Podávejte ihned, dokud je jídlo teplé a omáčka krémová.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural