Špenátová polévka s vejci

Špenátová polévka s vejci
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Špenátová polévka s vejci

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 705
Špenát patří mezi oblíbené jarní potraviny. Jakou špenátovou polévku vaří Bohyně kuchyně?

Suroviny

mražený špenát 400 g
šalotka 1 ks
česnek 2 stroužky
máslo 2 lžíce
brambory 2 ks
zeleninové ochucovadlo Kucharek Chuť jara 2 lžíce
voda 1 l
smetana na vaření 100 ml
vejce 3 ks

Na dokončení

vejce natvrdo 2 ks
čerstvý špenát podle potřeby

V hrnci zahřejte máslo a dejte na něj opékat nahrubo nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Opékejte, dokud cibule nezesklovatí. Přidejte na malé kousky nakrájené oloupané brambory. Míchejte společně asi pět minut.

Vsypte mražený špenát. Není potřeba jej předem rozmrazovat. Ochuťte zeleninovým ochucovadlem Kucharek Chuť jara a zalijte vodou. Vařte, dokud brambory nezměknou. Rozmixujte dohladka a vlijte smetanu, zahřejte a nakonec do polévky vmíchejte rozšlehaná vejce.

Ochutnejte a podle chuti dolaďte solí. Většinou to však není potřeba.

Polévku ihned podávejte, ozdobenou vařeným vejcem a čerstvým špenátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural