Vaječná tlačenka se šunkou a zeleninou

Vaječná tlačenka se šunkou a zeleninou
Počet porcí: 10
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Vaječná tlačenka se šunkou a zeleninou

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 706
Tradiční pochoutka, kterou Bohyně kuchyně připravila podle receptu našich maminek a babiček.

Suroviny

vejce 6 ks
zeleninová směs Moravanka 1 sklenice
šunka 100 g
voda 150 ml
želatinové plátky 6 ks
majonéza 3 lžíce
zeleninové ochucovadlo Kucharek 3 lžičky

Vejce uvařte natvrdo. Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.

Šunku nakrájejte také na drobné kostičky. Slijte si Moravanku. Nálev nevylévejte, nechte stranou. V zeleninové směsi Moravanka jsou celé okurky a malé cibulky. Ty nakrájejte nadrobno. Zbytek zeleniny ve sklenici můžete nechat tak, jak je.

Želatinové plátky zalijte 150 ml horké vody a přidejte nálev ze zeleniny. Nechte 10 minut odstát a potom povařte. Voda nesmí vřít! Jen ji mírně zahřejte.

Ve větší míse smíchejte zeleninu, šunku i vajíčka. Přidejte majonézu a ochuťte zeleninovým ochucovadlem Kucharek.

Směs zalijte připravenou želatinou s nálevem a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte majonézu.

Hotovou směs přelijte do formy (například do formy na srnčí hřbet).

Nechte v lednici ztuhnout několik hodin, nejlépe přes noc.


Vaječná tlačenka je ideální jako předkrm nebo chutná svačina.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural