Vejce uvařte natvrdo. Nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky.
Šunku nakrájejte také na drobné kostičky. Slijte si Moravanku. Nálev nevylévejte, nechte stranou. V zeleninové směsi Moravanka jsou celé okurky a malé cibulky. Ty nakrájejte nadrobno. Zbytek zeleniny ve sklenici můžete nechat tak, jak je.
Želatinové plátky zalijte 150 ml horké vody a přidejte nálev ze zeleniny. Nechte 10 minut odstát a potom povařte. Voda nesmí vřít! Jen ji mírně zahřejte.
Ve větší míse smíchejte zeleninu, šunku i vajíčka. Přidejte majonézu a ochuťte zeleninovým ochucovadlem Kucharek.
Směs zalijte připravenou želatinou s nálevem a dobře promíchejte. Nakonec vmíchejte majonézu.
Hotovou směs přelijte do formy (například do formy na srnčí hřbet).
Nechte v lednici ztuhnout několik hodin, nejlépe přes noc.
Vaječná tlačenka je ideální jako předkrm nebo chutná svačina.