Nakládaná gouda s pepřovým kořením a sušenými rajčaty

Nakládaná gouda s pepřovým kořením a sušenými rajčaty
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 15 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Nakládaná gouda s pepřovým kořením a sušenými rajčaty

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 707
Domácí nakládanou goudu podle Bohyně kuchyně máte hotovou za čtvrt hodinky. A potom s ní oslníte každou návštěvu.

Suroviny

gouda 500 g
sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 150 g
pepřové koření Avokádo 1 balení
česnek 3 stroužky
olej slunečnicový podle potřeby

Goudu nakrájejte na kostičky o velikosti asi 1,5 × 1,5 cm. Sušená rajčata v oleji nakrájejte na menší kousky. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

Všechny tyto suroviny dejte do větší mísy. Zasypejte Pepřovým kořením. Zalijte olejem ze sušených rajčat a také slunečnicovým olejem.

Promíchejte a naplňte do čistých, sterilizovaných sklenic. Zavíčkujete a skladujte v lednici. Ochutnejte až po 5 až 7 dnech, kdy už bude sýr pěkně ochucený.


Tipy

Nakládaná gouda vydrží v lednici až 3 týdny.

Olej z nakládání můžete později využít do salátů nebo na dochucení těstovin.

Podávejte jako předkrm s čerstvým pečivem nebo jako součást sýrového talíře.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural