Válečky z mletého masa na grilu

Válečky z mletého masa na grilu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Válečky z mletého masa na grilu

Autor: Bohyně kuchyně ID receptu: 709
Mleté maso je na gril úplná pecka. Bude rychle hotové, zůstává šťavnaté a když ho doplníte salátem podle Bohyně kuchyně, budou všichni nadšení.

Suroviny

mleté hovězí maso 700 g
vejce 1 ks
cibule 1 ks
česnek 1 stroužek
kořenicí směs Gyros-Kebab Avokádo 1 sáček
strouhanka 4 lžíce
sůl 1 lžička
gouda vcelku 150 g

Hlávkový salát s tradiční zálivkou

hlávkový salát 1 ks
špek 100 g
jablečný ocet 3 lžíce
cukr krupice 1 lžíce
sůl podle chuti
pepř podle chuti

V míse smíchejte mleté hovězí maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, směs koření Gyros Kebab, sůl a pepř. Důkladně promíchejte, ideálně propracujte rukama. Z masové směsi odeberte kousek masa, v dlani jej zploštěte.

Doprostřed položte kousek sýra gouda a opatrně maso kolem sýra uzavřete do tvaru válečku. Takto pokračujte se zbývajícím masem a sýrem.

Připravené válečky ugrilujte, pěkně ze všech stran.

Hlávkový salát omyjte, osušte a natrhejte na menší kousky.

Na pánvi opečte kostičky špeku dozlatova a dokřupava. Do pánve ke špeku přidejte jablečný ocet a cukr. Nechte krátce povařit, aby se cukr rozpustil. Dochuťte solí a pepřem.

Zálivku nechejte trochu vychladnout, nalijte na připravený salát a lehce promíchejte.


Válečky z mletého hovězího masa podávejte horké s hlávkovým salátem jako přílohou. Můžete doplnit pečivem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural